Jeugd Cup Stijlrijden

Luna Neirynck ( 2A1), Beau Neyrinck (2T4) en Michiel Denoo (3A) nemen vanuit onze school deel aan de Jeugd Cup Stijlrijden. Deze wedstrijd is toegankelijk voor ruiters van het basis- en secundair onderwijs. De wedstrijd wil schoolgaande ruiters sturen naar sporttechnisch juist en stijlvol jumpingrijden, met aandacht voor het welzijn en de goede verzorging van het paard.
De eerste wedstrijd vond plaats op 13 september in Hulsterlo en wordt gevolgd door nog 7 selectiewedstrijden, de halve finale en de finale op Vlaanderens Kerstjumping in Mechelen. Een vast team van experten beoordeelt elke combinatie op toilettage van het paard, op de techniek van de ruiter en op de tactiek van het gereden parcours. Elke ruiter kan na afloop het protocol met de beoordeling afhalen en indien nodig een aantal aandachtspunten verbeteren tegen de volgende wedstrijd. 
Er zijn 8 selectiewedstrijden en daardoor kunnen 100 paarden zich plaatsen voor de halve finale in de Ruiterschool in Oud-Heverlee. Vanuit die halve finale selecteren de 35 beste paarden zich voor de finale. De 8 allerbesten rijden dan nog eens de grote finale in de grote piste.
Om zich te selecteren, kan je zo vaak deelnemen als je wil. De 2 beste uitslagen tellen mee voor de selectie van de halve finale. 

We wensen Luna, Beau en Michiel veel succes!