STE(A)M in Lissabon

Mevrouw Kaat Vlaemynck volgt deze week de STE(A)M-opleiding in het Portugese Lissabon, samen met 15 andere leerkrachten. Hieronder lees je haar verhaal en zie je enkele foto's. 

  • 22 oktober: 
    Zondagavond ben ik met heel veel vertraging vertrokken van Zaventem richting Lissabon. Het was/is een heel spannend gevoel/ervaring. Maandagmorgen om 9u was er afgesproken aan het onthaal van het hotel. Heel blij was ik dat we eindelijk van start gingen. Met 15 deelnemers van verschillende nationaliteiten zij we en dat maakt het heel boeiend. Onze eerste dag was vooral ontdekken, observeren en "thinking out of the box". Met mijn groepje (2 Zweden en een Spanjaard) werken we aan een STE(A) M project rond het groot verkeer probleem op de 25 april brug in Lissabon. Wat dat zal worden, laat ik zeker weten. Wordt vervolgd....
  • 24 oktober:
    De tijd vliegt voorbij in de STE(A) M-opleiding. Het einde is al in zicht en vrijdag moet ons team ons "meesterwerk" voorstellen aan de groep.  Met een geweldig team van trainers krijgen we nieuwe pedagogische en didactische benaderingen van STEM. Door een mengeling van nationaliteiten en unieke locatie is er een enorme uitwisseling van visies. Ook word je constant geconfronteerd met het feit dat een taal als Engels super belangrijk is, want anders kon ik niet communiceren met mijn teamgenoten. Ons meesterwerk, het oplossen van het verkeer op de brug,  zal bij een prototype blijven om het vrijdag uit te leggen aan de groep. Maar het leerproces en de interessante studiebezoeken zijn een ongeloofelijke ervaring. Ik ben onzettend blij dat ik al enkele jaren STEM mag geven in MMI. Vele landen moeten nog starten. Met deze nieuwe input sta ik te popelen om na de vakantie aan een nieuw project STEM te starten en mijn ervaringen te delen met collega's. Kom zeker eens kijken naar onze STEM-projecten op de info-avonden, workshops of opendeurdagen!