OKAN MMI op het paleis

De beziningsdag van de OKAN-klas kreeg wel een heel onverwachte wending... Tijdens één van de eerste lessen kregen onze OKAN'ers ( de Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers) een paar lesjes over België. Vooral de Belgische koning was enkele van de leerlingen niet ontgaan...
Voor het thema van de bezinningsdag, "Maak je dromen waar", werden heel wat dromen op papier gezet die de 7 leerlingen wilden doen uitkomen. Natuurlijk waren daar ook heel wat niet te realiseren dromen bij, zoals bijvoorbeeld de droom van Beauty Ige uit Nigeria: "Ik zou zo graag eens jullie koning ontmoeten". Een brief naar het paleis was snel geschreven, ondertekend door 7 leerlingen en 2 leerkrachten. Het antwoord erop volgde al even snel: de Koning is heel druk bezet, dus dit lukt niet. Hij wenste ons wel veel plezier toe bij het bezoek aan de hoofdstad. 
Maandagavond kreeg de klastitularis een telefoontje van de secretaris-generaal van de Koning, waaruit bleek dat de Koning nog steeds geen tijd had, maar dat we wel het paleis konden bezoeken als we dat wilden. 
Na een grondige en strenge controle aan de dienstingang van het paleis mocht iedereen binnen. We kregen een drankje, een hele uitleg over de werking van het paleis en dan volgde de rondleiding. De leerlingen kwamen op plaatsen waar enkel staatshoofden en wereldleiders komen. 
Toen gebeurde iets raars: een cameraploeg en fotografen volgden ons en we moesten alle smartphones en fototoestellen afgeven. We stonden in het bureau van Koning Filip. De deur ging open en de vorst kwam binnengewandeld. De sfeer was heel gemoedelijk en de Koning maakte 20 minuten tijd om met de leerlingen en leerkrachten een praatje te maken. 
Hij was zeer geïnteresseerd in onze OKAN-werking en sprak elke leerling afzonderlijk. Mai uit Viëtnam overhandigde de Koning een boek over onze school en hij beloofde ons in de nabije toekomst langs te komen in het MMI.
Na deze voormiddag geloven wij alvast dat hij het meende! Een unieke ervaring voor alle leerlingen en leerkrachten.