Buitenlandse reis 2018

Van 2 tot en met 11 april trokken 73 leerlingen uit het 5de, 6de en 7de jaar op buitenlandse reis naar Slovenië, Kroatië en Italië. Het werden 10 dagen waarop de groep volop kon genieten van de mooie natuur, de cultuur en hier en daar wat zon.  De sfeer tijdens de soms lange busritten bleef steeds opgewekt, mede dank aan een uitermate toffe chauffeur. In de Sloveense hoofdstad Ljubljana was het gezellig vertoeven: de leuke pleintjes, de tocht naar het kasteel op de heuvel én het genieten van het eerste terrasje in de warme zon. Al blijft vooral de inspectie door de Sloveense financiële politie wat nazinderen. Die smeerden de chauffeur op een boogscheut van de Kroatische grens een boete aan van maar liefst 700 euro. Waarom ? Geen mens die het weet...
Indrukwekkend waren de druipsteengrotten van Divaca: 150 meter onder de grond genieten van een kolkende rivier. Ook een streling voor het oog was het natuurpark in Plitvice. Daar konden we genieten van meer dan 90 watervallen en een deugddoende boattrip. De weergoden bleken ons goedgezind, want bij aankomst verdwenen de stortregens en kwam de zon voor de dag.
Het eiland Orebic was een verademing. Daar kon de groep een paar dagen genieten van een stralende zon en eindelijk dat witte winterhuidje vaarwel zeggen, maar smeren was de boodschap! Afronden deden we in het Italiaanse Venetië, waar we met een gondeltocht doorheen de oude stad tien mooie dagen afsloten. Na een nachtelijke busrit en een dagje vol Duitse files meerden we uiteindelijk na 24 uur op de bus aan in het zonnige Kortemark, waar het een blij weerzien was ouders, familie en vrienden. 
Tot volgend jaar ?